2018

Föreningen firade 10-års jubileum där en av Sveriges främsta trädgårdsinspiratörer Gunnel Carlson höll föredrag och visade bilder från sin och andras trädgårdar.

 12 april 

Zonsprängarna höll årsmöte på Ålsta folkhögskola där ett 30-tal medlemmar kommit för att delta i årsmötesförhandlingarna och lyssna på föredrag om biodling. Tyvärr blev föredragshållaren sjuk men man fick ändå en intressant kväll då en film om biodling visades och då medlemmar med erfarenhet av bin och biodling delade med sig av sina erfarenheter.

Sönd 20  maj (pingst) hos Simons Trädgård i Kvissleby.
Nationaldagen 6 juni besöktes trädgården i Hammar, Fränsta hos Mats Jonsson.
Tisdag 22 maj kl 18.00 Arbetskväll på Torps Hembygdsgård. (Fränsta)
Torps Hembygdsförening bjöd på fika.
Måndag 28 maj kl 18.00 Arbetskväll på Sinnernas konstpark,  Ånge Camping.
Visning och medlemsträff! Parken bjöd på fika.
Lördag 2 juni Plantmarknad på Haverö Hembygdsgård. Anordnades av hembygdsgården.
Lördag 9 juni plantmarknad på Torps Hembygdsgård, i samverkan med Lars Lars Gården Bistro.
Lördag 11 augusti Trädgårdsresa till Jämtland. Besök hos familjen Voigts,  Bodsjö gamla prästgård. Ett stopp hos familjen Wiktorsson på Rödön och efter lunchen hos Tages Cafe och konditori på Frösön avslutades dagen med rundvandring hos Backlunds på Kännåsen i deras enastående vackra trädgård.
Torsdag 6 september inbjöds Zonsprängarna till  Disponentvillan i Ljungaverk. En stor trädgård i behov av upprustning.
Besök hos MittMusteri i Borgsjö 7 oktober
Ett antal Zonsprängare hade mött upp för att titta på musteriet och få en inblick i hur ägarna har tänkt sig att gå vidare med sin satsning. Efter en rundvandring bland de unga äppelträden och en visning av musteriet bjöds vi in på äppelkaka och kaffe i det vackra huset.
Kurs i syrning 27 oktober
Lörd 24 november föreläste Lena Israelsson
om att skapa en fruktbar jord och testa nya köksväxter och nya metoder.
Lena Israelsson  är en journalist och trädgårdsboksförfattare, ursprungligen från Norrbotten,  har förutom tidningsartiklar givit ut en rad böcker, bland annat Handbok för köksträdgården, som brukar beskrivas som grönsaksodlarens bibel.
Föreningen bjöd också på glögg, pepparkakor, gott kaffe och hembakat bröd till de drygt 50 åhörare som  kommit till för att lyssna.

Lena Israelsson