Genomförda aktiviteter 2019

2019

Zonsprängarna höll sitt årsmöte på Corner Medborgarhuset, Ånge den 25 februari.
Föreningen fick nya medlemmar i styrelsen och ser fram emot ett nytt spännande år med
många aktiviteter och nya kunskaper.

Tisdagen den 19 mars 18.30 hade vi Frö-, stickling- och plantkväll på Ljungaverks Folkets hus.
Ett tjugotal medlemmar hade mött upp och bytte fröer, sticklingar och erfarenheter.
Kvällen avslutades med fika och diskussion om kommande aktiviteter.
Maud Lyberg visade exempel på ”luffarslöjd” som kan användas som blomstöd m m.

Lördagen den 30 mars var Zonsprängarna representerade på Lions tjejmarknad på Ånge Folkets hus. Vi informerade om föreningen och sålde fröer.

Torsdag 25 april kl 18.00 – 20.00.
Arbetskväll på Torps Hembygdsgård i Fränsta. Vi gjorde fint i rabatten framför huset.

Lördagen den 4 maj

Besök på Simons Trädgård i Njurunda. Ett 15-tal medlemmar var där, blev inspirerade och köpte plant.

11-12 maj Medelpads Trädgårdsmässa i Timrå

Lördagen den 18 maj hade vi en trevlig pysselträff/kurs  ”Att göra blomstöd, typ pionstöd med luffarslöjd-teknik”, i Ljungaverks Folkets hus.
Ledare var Maud Lyberg.

Lörd 1 juni var vi på Växthusen i Hammar. Zonsprängarna var inbjudna till kundkväll. Vi handlade växter, böcker mm med lite rabatt. Dessutom bjöd de på kaffe, kaka och ett lotteri. Vem blir den lyckliga vinnaren av ett träd?

Anna och Mats hälsade oss välkomna.

                                                                     Ett nyplanterat familje-äppelträd.

6 juni var det nationaldagsfirande med plantmarknad i Haverö, arrangerat av Hembygdsföreningen i Haverö. Kerstin Henriksson m fl sålde plant och andra Zonsprängare var där och njöt av dagen.

Torsdag 26 juni, Gjuta i betong-kurs med Koviljka Eriksson. Ett antal Zonsprängare träffades och skapade under Koviljkas handledning. Koviljka visade också sin vackra trädgård. Det finns möjlighet att se den på Tramp den 24 augusti.

Tisdag den 2 juli, var det ”Öppen trädgård” på Alnö hos Monica Bylund på Alnö. Zonsprängarna samåkte i bilar för att titta på Monicas vackra trädgård.

Onsdag 17 juli. Zonsprängare som besökte Bergsgatan i Ånge för att se paret Leks vildäng och vilda bin som bor på deras vind fick se så mycket mer då de hade en mycket fin trädgård med många ovanliga växter. De hade gjort en ”frågeslinga” längs sina många rabatter och satt en bokstav vid olika växter som vi skulle försöka pricka in namnet på. Det var inte alldeles lätt så många fick rådfråga de övriga besökarna och till sist ta hjälp av ett facit. En mycket trevlig tramp som avslutades med lite dryck i trädgårdsmöbeln.